Samen, Lokaal actief! 

Onder die noemer draagt 013 Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden-Brabant.
Dat doen we door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten.  De foodprojecten die 013 Food ondersteunt, sluiten aan op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Onze projecten richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling.

Het platform bestaat uit betrokken en regionale partners. Tot de 013 Food familie behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen. De deelnemers vinden elkaar in hun warme betrokkenheid bij de thema’s waar 013 Food voor staat. Door met elkaar verbindingen te leggen, krachten te bundelen en de inzet van ieders expertise en netwerk creëert 013 Food blijvende impact.

Aan de hand van vier heldere uitgangspunten geeft 013 Food voeding aan duurzaam leven in de regio Tilburg.

1. Meer kennis

In de regio Tilburg zijn mensen bewust van waar voedsel vandaan komt en hoe het tot stand komt. Dat bewustzijn helpt om betere voedselkeuzes te maken. Zo helpen we mensen om gezonder en gelukkiger te worden.

2. Minder kilometers

In een regionaal voedselsysteem zijn de ketens zo kort en efficiënt mogelijk. Zo’n regionaal voedselsysteem heeft tal van voordelen. Het stimuleert de regionale economie en beperkt het aantal transportbewegingen.

3. Duurzamer produceren

Voor de productie van voedsel zijn energie, water en grondstoffen nodig. Bij de duurzame productie van voedsel houden producenten nadrukkelijk rekening met het milieu, het klimaat en het welzijn van mensen en dieren.

4. Minder verspilling

Wij staan voor een regio waarin burgers, ondernemers, instellingen en overheden bewuster inkopen, voedsel slimmer bereiden en bewuster omgaan met restanten. Zo dragen we bij aan een circulaire economie.

013 Food Ontbijtmanifestatie

Foodprojecten uitgelicht

Meer weten over 013 Food?

Bezoek de website

Neem contact op

-112 Dagen 17 Uren 8 Мinuten 44 seconden Oproep: Gedurende de Coronacrisis is het belangrijker dan ooit dat we zo veel mogelijk lokale initiatieven steunen. Draag initiatieven aan die je bij jou in de regio vindt!
Meld aan