Wat is Tilburg Circulair?
Tilburg Circulair is het online platform waarop iedereen in Tilburg alle circulaire én duurzame bedrijven, producten, diensten, projecten en evenementen in de stad en omgeving kan vinden. Tilburg circulair is het centrale platform waarop inwoners, maar ook bedrijven, scholen en initiatieven, terecht kunnen voor alles over de circulaire economie. Van informatie, kennis, hulp en advies, tot praktische tips en tools om circulair te worden, vacatures, stages, nieuws, events en nog veel meer. Tilburg Circulair werkt hiervoor samen met bewoners, ondernemers, kennisinstellingen en de gemeente.

Waarom Tilburg Circulair?
Het wordt steeds belangrijker dat we op een andere manier gaan consumeren en produceren. Dat we nadenken over het maken en kopen van nieuwe producten. Moeten we die producten wel in ons bezit hebben, terwijl we ze misschien maar een paar keer paar jaar gebruiken? Kunnen we niet beter tweedehands spullen gebruiken, een fiets leasen, een auto delen, lokale producten kopen, met de buurt een eigen moestuin opzetten of spullen en kleding met elkaar gaan delen? En hoe leuk is het om duurzame koffie te drinken in een Tilburgse koffiebar of te lunchen in een lunchzaak waar alleen met biologische en lokale producten wordt gewerkt?

Tilburgse voorbeelden
Wist je dat er in en rondom Tilburg al heel veel circulaire bedrijven en initiatieven zijn? Die allemaal bezig zijn met het voorkomen van verspilling, hergebruik van producten en recyling.

Zo zijn er in Tilburg meer dan 25 tweedehandswinkels en 5 stadstuinen. Er worden oesterzwammen geproduceerd op koffiedik van de horeca uit de stad. Er zijn repaircafés waar je jouw gereedschap of spullen zelf kan repareren. Je kan een fiets leasen via, een auto tijdelijk huren en spullen of klusjes delen met je buren.

Heb je in je bedrijf, op school of thuis spullen, kleding of meubilair waar je vanaf wilt? Dan vind je op Tilburg Circulair heel veel plekken waar je terecht kan om deze naartoe te brengen. Gooi het niet weg in de container of milieustraat, maar geef het een twee leven via de Kringloop, tweedehands winkel of deel- en ruilplatformen.

-111 Dagen 21 Uren 41 Мinuten 14 seconden Oproep: Gedurende de Coronacrisis is het belangrijker dan ooit dat we zo veel mogelijk lokale initiatieven steunen. Draag initiatieven aan die je bij jou in de regio vindt!
Meld aan