PARTNERS MET WIE WIJ SAMENWERKEN AAN EEN CIRCULAIR TILBURG

Klik op het logo voor meer informatie.


Tilburg Circulair
Tilburg Circulair
Tilburg Circulair
Tilburg Circulair
Tilburg Circulair
Tilburg Circulair
Tilburg Circulair

GEMEENTE TILBURG

Tilburg Circulair

In samenwerking met de Gemeente Tilburg is Tilburg Circulair mede mogelijk gemaakt. De Gemeente Tilburg heeft Circulaire Economie als een belangrijk speerpunt op de agenda staan en gaat de komende jaren volop aan de slag om een Tilburg Circulair te realiseren en versnellen.

Een circulaire economie creëren kunnen we niet alleen. Daarvoor gaat de gemeente aan de slag met bedrijven, organisaties en bewoners uit de regio. Verschillende doelgroepen vragen om een andere rol van de gemeente en andere prioriteiten en acties. Ze maken daarom een onderscheid in vier ‘circulaire trajecten’: Circulair ondernemen, Circulair consumeren, Circulaire eigen organisatie, Circulaire gebiedsontwikkeling.


THINKLE

Tilburg Circulair

Kennis, advies, hulp en ondersteuning bij het kiezen, starten of voortzetten van een circulaire route in jouw organisatie mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom werken wij samen met Thinkle, onze advies- en kennispartner met Tilburgse roots.

Thinkle helpt bedrijven en organisaties om met circulaire ambities te starten, te innoveren en te transformeren. Door onvoorwaardelijke kennisdeling, leren door te doen, en door ecologie en economie in harmonie te brengen realiseren we samen concrete circulaire oplossingen. Daadwerkelijk doen met grote impact. We zijn er om groot en klein te laten bouwen aan de circulaire economie.

Thinkle biedt hele concrete tools om een eerste circulaire stap te zetten, zoals een quickscan, circulaire monitor, expert tafels en hulp bij toekomstige business modellen. Ze bieden laagdrempelige introductieprogramma’s tot activerende circulaire excursies en van steuntje in de rug tot fundamenteel organisatieadvies. Meer weten?

GA NAAR THINKLE


TILBURGDEELT

Tilburg Circulair

TilburgDeelt is mede-initiatiefnemer van TilburgCirculair. Een stichting die zich als doel heeft gesteld om de deeleconomie in Tilburg te bevorderen door deze voor iedereen op lokaal niveau toegankelijk te maken.

Iedereen in de gemeente Tilburg kan terecht op de lokale deelwebsite TilburgDeelt.nl, om veilig en vertrouwd spullen, klusjes, gereedschap, hulp, kennis en gereedschap van elkaar te lenen of te huren. Want waarom iets nieuw kopen of weggooien als je het ook kan delen? Dus heb je kleding die je niet meer draagt, gereedschap dat in de schuur ligt te verstoffen, meubels die je kwijt wilt of heb je een tuinklus die gedaan moet worden? Deel het via TilburgDeelt, de online kringloop!

GA NAAR TILBURGDEELT


FLOOW2

Tilburg Circulair

Toegang tot producten en diensten wordt belangrijker dan het bezit ervan. Het delen van onze eigendommen staat hierin steeds centraler. Vanuit deze gedachten geeft FLOOW2 inhoud aan een geheel nieuw en duurzaam business model: sharing assets. Het delen van assets past binnen de ontwikkeling richting een circulaire economie, waarin kringlopen worden gesloten.

FLOOW2 ontwikkelde een B2B deelmarktplaats waarop bedrijven, (zorg)organisaties en overheidsinstellingen ongebruikte bedrijfsmiddelen, materialen, diensten, personeel en faciliteiten kunnen delen. FLOOW2 realiseert onder andere op maat gemaakt, interne deelplatformen waarop assets binnen een organisatie kunnen worden gedeeld, tussen afdelingen of locaties, of binnen een vertrouwd netwerk van bedrijven, zoals bijvoorbeeld op bedrijvenparken. Dit laatste brengt FLOOW2 in Tilburg al in de praktijk via het deelplatform: www.parksharing.nl

GA NAAR FLOOW2


PARKSHARING

Tilburg Circulair

Samen met Solaris Parkmanagement brengen we Circulair Ondernemen in Tilburg in de praktijk via het platform: Parksharing. Parksharing is opgericht vanuit de gedachte: bedrijven dragen samen bij aan een gunstig lokaal en regionaal ondernemersklimaat. Het lokaal delen van allerlei zaken met collega-ondernemers en daarmee het efficiënter gebruiken van bedrijfsmiddelen sluit daar naadloos bij aan.

Ondernemers gevestigd op de bedrijvenparken Het Laar, Katsbogten, Kraaiven, Loven en Vossenberg kunnen via www.parksharing.nl stilstaande bedrijfsmiddelen, restmaterialen, diensten, faciliteiten en andere zaken op lokaal niveau delen, lenen, verhuren en verkopen. Bent u als ondernemer gevestigd op één van deze bedrijvenparken in Tilburg? Start vandaag nog met delen.

GA NAAR PARKSHARING


WIJZIJNTILBURG

Tilburg Circulair

Samen met onze mediapartner www.wijzijntilburg.nl, laten we de mooie, circulaire voorbeelden uit Tilburg zien, ervaren en beleven. We werken samen met Wij Zijn Tilburg om een creatieve draai te geven aan de circulaire boodschap van deelnemende bedrijven. Want hoe kan je iets dat nog voor velen onbekend is, de circulaire economie, nu beter in beeld brengen dan via creatieve en unieke blogs, video’s en vlogs?

Wij Zijn Tilburg staat bekend om haar ludieke content met een vleugje humor, zoals Ritje 013, Puck probeert, Ons oma, De praatpaal en allerlei professionele vloggers die de stad door struinen op zoek naar toffe plekken, ontwikkelingen en verhalen van, voor en door Tilburgers.

GA NAAR WIJZIJNTILBURG


HELICON MBO TILBURG

Tilburg Circulair

Helicon MBO Tilburg leidt studenten op MBO-niveau op tot ‘Adviseur duurzame leefomgeving’. Dagelijks zijn ze bezig met de thema’s van de toekomst en specialiseren ze zich op gebied van: Vrije tijd, Biobased economie, Water en energie, Stad en wijk of Lifestyle. Helicon MBO Tilburg biedt een uitstekende opstap naar het hbo, maar bereidt studenten ook voor op de arbeidsmarkt door middel van stages en door intensief contact met het bedrijfsleven. Studenten werken aan ‘levensechte’ opdrachten.

Helicon MBO Tilburg maakt voor deze aansluiting met de praktijk dankbaar gebruik van gastdocenten, biedt excursies aan en draagt onderwijsprojecten aan. Studenten van MBO Tilburg fungeren als stagiair of werken aan projecten voor de bedrijven en organisaties. Ben je benieuwd wat een stagiair van Helicon of onze opleiding voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem contact op.

GA NAAR HELICON MBO TILBURG